image1 image2 image3

COLLECT MOMENTS|NOT THINGS|COLLECT MOMENTS|NOT THINGS

Indonesia - Bandung - First Day




Bandung owh Bandung.. sebut jer bandung, da terbayang tempat shopping yg banyak sangat dan murah sangat..


Alhamdulillah..dapat jugak aku melihat bandung. Trip ni aku pergi ngan yati dan jijah jek. Ni plan last minit jugak sebenarnya...kitorang beli tiket flight dan book hotel dalam masa kurang sebulan dari tarikh fly

Aku dan yati kat senai international airport

Lebih kurang hampir 2 jam perjalanan, kitorang tiba di Bandung. Sampai jek sana, terus kitorang cari taxi ke hotel. Memandangkan kitorang pergi sendiri, tanpa ajen, so taxi tu cari sendiri la..Senang je sebab keluar je dari arrival hall tu, da ada satu kaunter taxi, just bagitau nak ke mana, dan naik taxi. Betul-betul depan pintu arrival hall. Di sebelah kiri pintu pulak, ada jual kad prepaid atau orang sana panggil "PULSA" . Boleh beli terus kat sana, tapi kitorang tak beli sebab time tu kitorang ingat harga mungkin lagi mahal dari tempat lain. huhu..

airport bandung
Airport Bandung

Dah siap check in hotel, kitorang terus keluar. Nak cari kad prepaid dan makan malam sekali. Kitorang jalan kaki je dari hotel ke kedai..time tu kitorang tak tau pun nak gi kedai mana..just jalan, sampai jumpa kedai jual kad prepaid..tak tau, tanya orang..huhu.. Kitorang jalan sampai la jumpa Kings Shopping Centre, kat situ la kitorang beli kad prepaid. Tak mahal pun harganya..( dan harganya sama je yang kat airport tu..huhu..so korang nanti kalau tak nak susah-susah, beli je terus kat airport -_-" ) soh orang kedai tu set siap-siap. Aku lupa da berapa..maklumla..pergi hari tu januari..ni da september..huhu

Antara laluan yang kitorang lalui..huhu

Da settle hal tu, kitorang cari makanan dalam mall tu. Banyak gak restoran dalam tu,. Time tu kitorang decide tapau kat Mister Baso...Da dapat makanan, kitorang terus balik..Kedai pun da banyak tutup, hari pun da malam. Sana kedai tutup awal, pukul 9 malam da tutup kalau tak silap. 

On our way balik hotel, juga jalan kaki, melintasi masjid raya bandung. Kitorang tak masuk pula masjid tu, snap gambar jer. Kat tepi-tepi masjid tu banyak la gerai makanan, mainan..macam pasar malam.

masjid raya bandung
masjid raya bandung

Da sampai hotel, kitorang menjamu selera.First time makan masakan orang Bandung ni, nasib baik boleh terima. Sedap jugak dan banyak dan murah ^^

mister baso
makanan dari mister baso



Okbye.

















Share this:

CONVERSATION

1 comments:

  1. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete