image1 image2 image3

COLLECT MOMENTS|NOT THINGS|COLLECT MOMENTS|NOT THINGS

Apa Nama Korang Dalam Bahasa Korea Dan Jepun ?


Masa aku blogwalking tadi, aku terbaca la entry yang bertajuk " Tukar Nama Kepada Bahasa Korea Dan Jepun " oleh Khairina.

Huhu tetiba aku rasa menarik pulak, then aku try la tukar nama aku.
Hasilnya:-

Korea

Gyeongbokgung Garden, Korea ( Source : Google )


Shin Bin Neul

Pelik sunggu bunyi yer. Yang last tu, Neul, nak sebut pun terbelit-belit lidah. Hoho




Jepun

Mount Fuji, Japan. ( Source: Google)


Yuki Naoko

Hihi. Yang ni comel la sikit namanya kan. Nak sebut pun senang

So, apa nama korang dalam bahasa korea dan bahasa jepun? Jom klik sini:-


Nanti share kat sini tau



Ok.bye.

Share this:

CONVERSATION

50 comments:

  1. mine;
    hangul; shin sung ah
    japanese; yoshizawa asuka (lucky swamp) (fragrance of the bright day)

    comelnya nama jepun akak.
    tak pasti pulak bin neul maksudnya apa.
    nasib baik bukan bingeul, maksudnya circle.
    kalau dapat haneul best jugak sebab comel nama dia,
    maksudnya sky.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..tau bahasa korea ke..bagus2
      btw, name family kite sama, shin, :)

      huhu tq, akak pun rase name jepun tu comel ^ ^

      Delete
  2. haha yang kak ana kenal orang jepun doraemon dengan kawan2nya sahaja, singgah malam jengok fatiha.. :)

    ReplyDelete
  3. kalau nama korea shin ha neul.
    nama jepun Hayama Chiaki.
    tapi rasanya sedap lagi nama melayu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus..ade sifat syukur di situ..haha

      Delete
  4. Nme korea shin min rin
    Nme japan nakazawa

    ReplyDelete
  5. nama jepun:michiyo saruwatari
    nama korea:shin ha ah

    ReplyDelete
  6. nama jepun:michiyo saruwatari
    nama korea:shin ha ah

    ReplyDelete
  7. Korean name: Han Sung Mi
    Japanese name : Yamshita Michiko...

    ReplyDelete
  8. Korean name: Han Sung Mi
    Japanese name : Yamshita Michiko...

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. korea : Shim Sung Neul
    jepun :nakashima miho

    ReplyDelete
  11. korea:Park byul byul
    jepun:Michiyo murakami

    ReplyDelete
  12. korea: jung hae shi
    jepun: matsuo(tail of a pine tree
    momiji (crimson blade)

    ReplyDelete
  13. korea: jung hae shi
    jepun: matsuo(tail of a pine tree
    momiji (crimson blade)

    ReplyDelete
  14. Korea:park hyo so
    Japan:endou ayumu... comel jugak nme nya 😁

    ReplyDelete
  15. Nama dalam bahasa korea: ahn ni neul ( neul sama susah nk sebut)
    Nama dalam bahasa jepun: fujiwara ayumu ( sedap kan )

    ReplyDelete
  16. Matsuyama kumiko dan nam ah ra. ^ :) comel nya. πŸ˜»πŸ’•

    ReplyDelete
  17. nama dlm jepun; Mizuhashi (water bridge) Taiki (large radiance)
    nama dlm korea; Han Chan Chan :D
    apa makna ni?haha!

    ReplyDelete
  18. Korean : shin hyun chan
    Japan : yamashita michiyo

    ReplyDelete
  19. Korean : shin hyun chan
    Japan : yamashita michiyo

    ReplyDelete
  20. korea~park min mi
    jepun~kago miharu

    ReplyDelete
  21. korea = shin min ah [sedap juga hahaha]
    jepun = yuki[meaningful value] michiyo [three thousand generation]

    ReplyDelete
  22. Nama saya,mohd syaufie irfan.jika d tukar dalam bahasa korea dan jepun jadi?

    ReplyDelete
  23. nama dalam bahasa korea = Shin Sung Chan
    nama dalam bahasa jepun = Ishikawa (stone river) Yumi (beautiful bow, as in bow and arrow)

    ReplyDelete
  24. korea: park min ah
    japan: yoshikuni aki

    ReplyDelete
  25. korea: park min ah
    japan: yoshikuni aki

    ReplyDelete
  26. Nama sya bibing klw tukar dalam korea or jepun ape ya?😊

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Akak.park min mi tu sama dengan nama kawan saya laπŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
    2. Tapi nama kawan saya tu farah maziyyah

      Delete
  28. Korea:Park Min Min
    Japan:Takahashi(high bridge)
    Aimo(child of the morning sun)

    ReplyDelete
  29. Korea:Park Ji Ji
    Japan:Nakamura Akira

    ReplyDelete
  30. Nama dalam bahasa melayu: Asgharrossam Bin Abdul Wahab
    Nama dalam bahasa jepun : Nakashima Tsubasa/ Nakashima(center of island)manakala Tsubasa(wing)
    Nama dalam bahasa korea : Shim Bin Hyuk

    ReplyDelete
  31. nama korean
    ; Shin Sung Ah

    nama japan

    ; Yamashita Yumi
    ( under the mountain )
    ( beautiful bow , as in bow and arrow )

    ape mksud nma nimm?? ade spe2 boleh tlong bgithu x??

    ReplyDelete