
Bahan - bahan :-
Bahan A
- 225gm mentega tanpa garam ( guna 250gm marjerin je )
- 80gm gula icing
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1 biji kuning telur
Bahan B
- 200gm tepung ros ( guna 250gm tepung biasa je )
- 50gm tepung jagung
- 20gm tepung kastard
- secubit garam ( tak letak )
Bahan hiasan
- Cawan kertas
- Coklat urai
Cara:-
1) Pukul marjerin dan gula hingga kembang dan gaulkan bersama kuning telur dan esen vanilla.
2) Masukkan Bahan B dan gaul hingga menjadi doh
3) Parutkan adunan dan masukkan kedalam cawan kertas menggunakan sudu kecil.
![]() |
Hasil adunan yang telah diparut |
4) Taburkan coklat urai
5) Bakar pada suhu 150c selama 30 minit
6) Sejukkan dan masukkan ke dalam bekas kedap udara
Selamat mencuba !
* Resepi biskut sarang semut ni di ambil dari blog azlitamasammanis
0 comments:
Post a Comment