image1 image2 image3

COLLECT MOMENTS|NOT THINGS|COLLECT MOMENTS|NOT THINGS

D'Terrace BBQ Steamboat


Kitorang ke D'Terrace BBQ Steamboat berempat, aku, yati, k.elia, k.ina dan k.aizal. Time ni yati yang belanja.. (jimat duit..huhu )

D'terrace bbq steamboat adalah tempat yang kitorang selalu pergi kalau nak makan steamboat dan bbq. Kedai ni berkonsepkan buffet. So makan la seberapa banyak yang nak, harga tetap sama.

D'terrace terletak di Jalan Kolam Air, Johor Bahru. Bersebelahan dengan Malay Village.




Pilihan makanan kat sini tak banyak sangat. Selain lauk-pauk untuk steamboat dan bbq, bubur nasi, abc dan aiskrim juga ada disediakan. Aku suka pergi D'terrace ni sebabnya aku suka sos yang ala-ala sos steamboat kat Johnny's Restaurant :) . Sos tu namanya sos D'terrace. Nanti korang makan kat D'terrace, make sure cuba sos D'terrace tu ye.


Ni baru permulaan..huhu

Macam biasa, ada dua jenis kuah, iaitu sup dan tom yam. Rasanya boleh tahan la. Untuk bbq pula, marjerin ada disediakan dan boleh request kalau dah habis guna marjerin tu. Aku suka buat udang bbq. Udang tu diorang tak perap pun. So aku letak butter banyak-banyak dan letak udang, panggang sampai garing. Cicah ngan mayonis atau sos D'terrace. Sedap sey !.. Makan tanpa pencicah pun sedap. ^ ^

D'terrace's signage


Harga. Dewasa RM25, Kanak-kanak RM12



Selamat Mencuba !



Okbye.

Share this:

CONVERSATION

10 comments:

  1. ooo kat johor rupanye... huhu..
    jemput join http://sueakgogeous.blogspot.com/2014/10/9-awesome-blogs-of-month.html

    ReplyDelete
  2. terliurnya tengok. tengok gambar pun nampak sedap, kalau dah makan tu mesti la lagi sedap kan. tapi jauh pulak nak menapak ke selatan nun. entah bila nak pi lagi pun tak tau la. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. x per..nt bile berpeluang ke jb..boleh try :)

      Delete
  3. http://wawa-ezrill.blogspot.com/2014/10/httpwawa-ezrillblogspotcom.html

    plz follow sini..

    ReplyDelete
  4. macam seronok je.. ina mmg suka steamboat...

    ReplyDelete
  5. suka makan steamboat. tapi yang ni jauh sangat restorannya. hihihi . :)

    ReplyDelete
  6. Sedapmyerww..

    Papaglamz terjah di sini. Jom terjah n follow Papaglamz.

    http://www.papaglamz.com/2014/12/tinta-papaglamz-2-pilihan-penentu-masa.html?m=1

    ReplyDelete